Ett brev från vår grundare om anti-asiatisk rasism

18 mars 2021

Ett brev från vår grundare om anti-asiatisk rasism
Stoppa asiatisk hat

Antirasismarbete pågår och omfattar alla. Vår grundare Gloria, en asiatisk-amerikansk kvinna, skrev följande brev till vårt tusental.Under de senaste veckorna har jag försökt sätta ord på hur ökningen av anti-asiatiskt hat det senaste året har påverkat mig och de människor jag bryr mig om.

Under veckan som Covid började spridas i USA, blev en av våra asiatiska teammedlemmar tillsagda att "gå tillbaka till Kina." En månad senare trakasserades en av mina asiatiska bästa vänner på gatan för sitt lopp, och nu senast , min mamma, en äldre kinesisk kvinna, blev antagoniserad på en parkeringsplats. Men efter allt detta sa jag inte upp – jag kunde bara inte hitta de rätta orden. Och kulturellt, som dotter till asiatiska invandrare, min mentala standard är att "bara hålla tyst och arbeta hårt." Efter morden i Georgien kan jag dock inte vara tyst.

Till mitt tusental: vänligen inkludera asiatiska och asiatisk-amerikanska erfarenheter i ditt antirasismarbete. Läs upp om den långa historien av anti-asiatisk rasism i detta land (som den kinesiska uteslutningslagen). Förespråka att utöka skyddet av medborgerliga rättigheter som skulle skydda asiater och asiatisk-amerikaner (AAPI-gemenskapen har upplevt en 150 % ökning av hatbrott från 2019 till 2020). Var en allierad till det asiatisk-amerikanska samhället och hjälp #StopAsianHate


Om du inte vet var du ska börja kan du lära dig av organisationer och aktivister (som @aapiwomenlead@stopaapihate, och @goldhouseco). Reflektera över de fördomar du kan ha. Och satsa på att ta itu med systemisk rasism och #StopAsianHate.


Hålla kontakten